Szwedzki design na polskim stole – najlepsze kulinarne aranżacje z wzornictwem DUKA

W ramach drugiej edycji realizowanego przez markę DUKA programu Edukator Stylu skierowanego do miłośników dobrego designu wyłoniono 120 najlepszych propozycji oprawy kulinarnej uczty z autorskim menu. Każda z nich stanowi inną opowieść fotograficzną na zadany temat tegorocznego konkursu „Coś się SZYKuje” i dowód na to, że każda okazja jest dobra, aby spotkać się przy wspólnym stole oraz, aby ciągle na nowo odkrywać kuchnię jako miejsce wspólnego spędzania czasu i bycia razem.

Kuchnia to moje ulubione miejsce w domu – to hasło, z którym identyfikują się uczestnicy Programu. Marka DUKA już po raz drugi zaprosiła kulinarnych pasjonatów, miłośników dobrego designu, domowych kucharzy oraz hobbystów wyrażających swój talent poprzez kreowanie przestrzeni stołu na przygodę ze szwedzkim wzornictwem. Do Programu Edukator Stylu 2 nadesłano 386 autorskich projektów stołów prezentujących pomysły na smakowitą ucztę w stylowej oprawie. „White NOT” autorstwa Katarzyny Dziomdziory, „Powiew wiosny” projektu Kamili Nowak oraz „Uczta na udany wieczór” przygotowana przez Aleksandrę Świtalską to trzy aranżacje uznane przez Jury Edukatora Stylu za najlepsze zgłoszone w Programie. Aby poznać opinie większego grona miłośników dobrej kuchni i oryginalnego wzornictwa, w tym roku do udziału w obradach Jury marka DUKA zaprosiła popularnych blogerów oraz osoby z tytułem Edukatora Stylu zdobytym w poprzedniej edycji. Tym samym 120 aranżacji, których autorzy otrzymali tytuł Edukatora Stylu, zostało wybranych nie tylko głosami szwedzkich projektantów DUKA. Całościowe wyniki Programu opublikowano na blogu Edukator Stylu.

Pierwszą 10 najlepszych aranżacji uzupełniły prace:

  • „Tam, gdzie design spotyka się z naturą”, autor: Ewa Wałecka
  • „Zieleń w formie”, autor: Aldona Matuszewska
  • „Skandynawski design w angielskim stylu”, autor: Malwina Wilczek
  • „Symfonia smaku”, autor: Klaudia Kojro
  • „Graficzne śniadanie”, autor: Anna Ostapowicz
  • „Skandynawski vintage w świątecznej oprawie”, autor: Inga Zielińska
  • „Wiosenny brunch”, autor: Dorota Wdowińska

 

Każda z nadesłanych aranżacji to efekt ogromnej kreatywności, jaka drzemie w kulinarnych pasjonatach, którzy czas wolny uwielbiają spędzać przy wspólnym stole z rodziną i przyjaciółmi. Program zebrał ponownie ogromną kolekcję inspiracji i wskazówek, jak wybornie zaprezentować własny talent kulinarny w wyśmienitej oprawie. Aranżacje można na bieżąco śledzić na blogu Programu: www.edukatorstylu.pl.

Masz pytania? Skontaktuj się z nami

Nasz serwis korzysta z informacji zapisywanych za pomocą plików cookies.
Nasz serwis korzysta z informacji zapisywanych za pomocą plików cookies.