Biuro prasowe

Informacje prasowe

Materiały dla mediów

Dla dziennikarzy:

Logowanie

Rejestracja

Kontakt dla mediów

Grzegorz Frągnowski
Social Media Specialist

Public Bridge sp. z o.o
gf@publicbridge.pl
tel.: 71 377 52 81
www.publicbridge.pl

drukujwersja txtpdf

Letnie gotowanie z DUKA

09 sierpnia 2018

Gotowanie latem, pomimo wysokich temperatur, może być lekkie, przyjemne, a przede wszystkim zdrowe. W tym czasie dojrzewa wiele owoców i warzyw, dlatego jest to okazja do przygotowania wielu smacznych potraw. Z myślą o sezonowych specjałach DUKA oferuje naczynia i akcesoria niezastąpione podczas gotowania – zarówno tego letniego jak i o każdej porze roku.

Lekka i pożywna kuchnia podczas lata może być możliwa dzięki naczyniom, których technologia umożliwia gotowanie pysznych, niskotłuszczowych dań w krótkim czasie. Garnki i patelnie proponowane przez markę DUKA doskonale poradzą sobie z tymi zadaniami.

Za zdrowe gotowanie odpowiadają innowacyjne powłoki non-stick, którymi pokryte są wewnętrzne części naczyń, a to pozwala zminimalizować konieczność używania tłuszczu. W ten sposób można smażyć, dusić lub gotować dania i nie przejmować się kaloriami.

Jedną z wielu proponowanych serii jest linia MODERN. Znajdują się w niej wyjątkowo trwałe naczynia pokryte powłoką GREBLON C2, która jest wyjątkowo odporna na zarysowania. Garnki i patelnie wykonano z aluminium anodowanego w typie III (tzw. anodowanie twarde). Metoda ta zapewnia materiałowi maksymalną trwałość na korozje i wszelkie uszkodzenia. Dzięki temu garnki i patelnie z serii MODERN nadają się również do mycia w zmywarce. Przy tym odznaczają się nowoczesnym, minimalistycznymi formami a elegancji dodaje im satynowe wykończenie na zewnątrz.

Warto zwrócić uwagę na fakt, że aluminium jest jednym z najtrwalszych materiałów, ale ma również inne cenne właściwości – jest odporne na zmiany temperatury, magazynuje ciepło, przez co utrzymuje stałą temperaturę i w ten sposób pomaga oszczędzać energię podczas użytkowania. Z tego właśnie materiału zrobiono garnki i patelnie GOTA COOK. Ich trwałe ścianki długo utrzymują temperaturę, dzięki czemu zużywamy mniej energii. Garnki i patelnie pokryte są dodatkowo wewnątrz powłoką non-stick ILAG Granitec, do której dodano domieszki ceramiczne. Nadają się na wszystkie rodzaje kuchenek, również na indukcyjne.

Na szczególną uwagę w ofercie DUKA zasługują patelnie OLLI pokryte innowacyjną i opatentowaną powłoką OLLIA-TECH. Przy jej produkcji dodawana jest oliwa z oliwek i to ona odpowiada za możliwość beztłuszczowego smażenia. Jest to wyjątkowy produkt nie tylko w ofercie DUKA, ale również na rynku.

ESKIL to natomiast seria garnków i patelni o klasycznych kształtach. Wykonane są ze stali nierdzewnej, która zapewnia im trwałość. Silikonowe wykończenie w kolorze czerwonym gwarantuje pewny chwyt oraz nadaje ergonomię uchwytom. Wewnątrz znajduje się praktyczna miarka.

TALIG ucieszy z kolei wielbicieli nowoczesnego wzornictwa. W linii dostępne są garnki oraz patelnie, w tym również grillowe. Wykonane są z odlewanego aluminium oraz wyposażone w drewniane rączki. Wewnętrzna powłoka nieprzywieralna GRANITEC gwarantuje gotowanie przy użyciu niskiej zawartości tłuszczu. Powłoka składa się z wielu warstw, dzięki czemu jest wyjątkowo odporna na ścieranie. Z kolei mocne, indukcyjne dno sprawia, że nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek, w tym indukcyjne.

Do przygotowywania posiłków warto zastosować przybory z odpowiednich materiałów, które nie absorbują zapachów, ani nie przenoszą ich na żywność. Do tego najlepiej nadają się akcesoria ze stali nierdzewnej SKARP. W serii znajduje się ogromny wybór przyborów, dzięki czemu można stworzyć jednolitą, efektowną kolekcję oraz znaleźć narzędzie spełniające każde zadanie.

Równie przydatne będą deski do krojenia. Warto zwrócić uwagę na unikalne, wykonane z drewna bukowego deski BOKTRA. Idealnie wpisują się w skandynawski design - są z naturalnego drewna, a nazwa pochodzi od szwedzkiego słówka bokträ, które oznacza drewno bukowe. Deski są niezwykle twarde i solidne. Do tego wyróżniają się geometrycznym, minimalistycznym kształtem. Nadają się do krojenia większości produktów spożywczych. W nieco bardziej awangardowej wersji dostępne są deski z serii VALNOT. Podobnie jak deski BOKTRA, wykonane są z drewna. Pomimo małej grubości (2 cm) są niezwykle trwałe. Ponadto posiadają praktyczny uchwyt, na którym można je nawet powiesić. 

Letnie gotowanie to czas do wykorzystania z bliskimi, podczas przygotowywania posiłków, co dostarcza świetnej zabawy i przyjemności. Kolekcja DUKA udowadnia, że letnie gotowanie może być przyjemnością i formą spędzania czasu z bliskimi. Większość naczyń i akcesoriów posłuży też nie tylko latem, ale również przez resztę roku. 

Załączniki: