Biuro prasowe

Informacje prasowe

Materiały dla mediów

Dla dziennikarzy:

Logowanie

Rejestracja

Kontakt dla mediów

Grzegorz Frągnowski
Social Media Specialist

Public Bridge sp. z o.o
gf@publicbridge.pl
tel.: 71 377 52 81
www.publicbridge.pl

drukujwersja txtpdf

Pizza & pasta, czyli włoskie klimaty z DUKA

10 sierpnia 2018

Są dania, które nigdy się nie nudzą i można jeść je bez końca. Z całą pewnością należą do nich pizza i makarony, uwielbiane na całym świecie. Do tego przygotowanie tych dań jest niezwykle proste, a z akcesoriami DUKA będzie jeszcze przyjemniejsze. Nowa kolekcja to seria praktycznych pomocników do przygotowania przysmaków włoskiej kuchni od podstaw aż po brzegi.

Podstawą przygotowania idealnej pizzy jest ciasto - w oryginalnej, włoskiej wersji - cienkie i delikatne. Wymaga odpowiednich składników, wyrabiania i czasu potrzebnego do wyrośnięcia, a co potwierdzi niejeden znawca – serca i czułości.

Z myślą o pizzy idealnej powstała seria kamieni do pieczenia PIZZA STONE. Wykonane z najwyższej jakości ceramiki pochłaniają wilgoć, a także równomiernie rozprowadzają ciepło podczas wypiekania, co pozwala zapewnić pizzy optymalną chrupkość. Świetnie sprawdzą się także podczas innych wypieków – chleba, bułek i bagietek domowej roboty. A przygotowana z domowego chleba przepyszna bruschetta będzie wyśmienitą przystawką na włoskim stole.

Na uwagę zasługuje również profesjonalny kamień do pizzy ze specjalnymi wypustkami zapewniającymi ciastu wyjątkową chrupkość i aromat. To doskonała propozycja także dla domowego wypieku pit czy podpłomyków. Z kolei zestaw 4 małych kamieni do wypiekania pozwoli na przygotowanie 4 wariantów pizzy jednocześnie.

W kuchni smakoszy włoskiej kuchni świetnie sprawdzi się szklany talerz z linii SOREN, idealny do serwowania, a także podgrzewania dań w piekarniku. Jest dostępny w zestawie z drewnianą deską oraz funkcjonalnym nożem do krojenia i łopatką.

Pizza smakuje jeszcze lepiej, gdy można się nią dzielić, dlatego DUKA poleca specjalne noże do krojenia pizzy z linii SKARP oraz BEHOR. Nóż SKARP wykonany jest z niezwykle trwałej stali nierdzewnej o satynowym wykończeniu. Z kolei nóż BEHOR posiada silikonową rączkę gwarantującą pewny uchwyt. Dzięki nim pokrojenie pizzy to pestka.

Historia lubi zataczać koło niczym spaghetti na widelcu. Dlatego najlepsza pasta to wykonana z udziałem makaronu własnego autorstwa.

Kluczem do idealnego makaronu są właściwie odmierzone składniki oraz wałkowanie. Pierwsze zadanie ułatwi miarka kuchenna SOREN, wykonana ze szkła sodowego, co zapewnia jej wyjątkową trwałość. Z kolei o równomierne rozwałkowane ciasto zadba wałek ROLL. Jest on wykonany z marmuru, posiada drewniane rączki i drewnianą podstawkę. Marmur zapobiega przywieraniu ciasta, a także jest łatwy w utrzymaniu w czystości.

Prawdziwą gratką jest maszynka do makaronu z linii PASTA. Wykonana jest ze stali nierdzewnej i posiada specjalny uchwyt, umożliwiający przymocowanie jej do brzegu blatu. Dzięki maszynce bardzo łatwo rozwałkować i wykroić makaron o wybranej grubości.

Włosi, oprócz jedzenia, uwielbiają gotować. Nic tak nie łączy jak wspólne przygotowywanie posiłków, dlatego DUKA poprzez swoją kolekcję naczyń do pizzy i makaronu zachęca do czerpania radości z jedzenia, gotowania i czasu z bliskimi!

Załączniki: